order zithromax
Byggestyret
Hjem Byggestyret
Byggestyret
Under arbeidStatus for rehabiliteringsprosjektet PDF Skriv ut E-post
fredag 17. juni 2016 14:37
Forny har løst de aller fleste utestående reklamasjonene og avvikene som er meldt inn til byggestyret.
Det er noen som gjenstår og Forny vil sørge for at disse blir løst.

Hvis det er reklamasjoner som Forny skulle avvise, vil styret ta en endelig vurdering.

Det er noen aktiviteter som fremdeles gjenstår

Det ene er maling av 2. strøk på skilleveggene. Det vil gjøres i nærmeste fremtid og skriv legges i postkassen når datoer er satt for hvert tun/rekke.

Den andre endringen er nye informasjonsskilt ved inngangen på hver side av borettslaget. Disse er vi lovet at skal komme opp før sommerferien, men endelig dato er foreløpig ikke satt.

 
Avvik meldt av beboer PDF Skriv ut E-post
fredag 11. mars 2016 08:58

Byggestyret har fått inn en rekke avvik etter beboermøtet. Vi setter pris på at avvikene kommer inn, slik at vi får korrigert avvikene før prosjektslutt.

Byggestyret jobber med å lage en oppdatert liste over avvik meldt fra beboere. Du får bekreftelse fra oss når avvik er registrert.
Vi har fremdeles noen innkomne avvik som ikke er registrert (de vil registreres 14. mars). 

Alle avvik som er meldt inn vil følges opp mot leverandør. Når leverandør bekrefter at et avvik er rettet, vil vi kontakte beboer for å få verifisert at beboer er fornøyd.

 
Presentasjon fra beboermøtet PDF Skriv ut E-post
tirsdag 08. mars 2016 21:14
Vedlagt finner du presentasjonen fra beboermøtet 7. mars:

https://drive.google.com/file/d/0B5mL_m10HB_dV0hVMS14OEs2dlU/view?usp=sharing
 
Status fra byggestyret PDF Skriv ut E-post
tirsdag 22. desember 2015 17:33

Det går mot slutten av året og slutten av prosjektet.

Mange av aktivitetene er ferdigstilt, men det gjenstår noen aktiviteter før prosjektet kan avsluttes.

Her er kort status:

 1. Arbeidet med utelys er ikke ferdigstilt. Alle utelys skal automatisk slå seg av når det er lyst ute og slå seg på når det blir mørkt. Det skal også monteres "øyelokk" på mange av de store veggmonterte diskosformede utelampene. Det gjør at de skal blende mindre.
 2. Skifte av radiatormålere er utført hos de aller fleste. Det gjenstår å skifte vannmålere hos en stor andel av beboerne. Her har det vært en utfordring med generelt dårlige stoppekraner i borettslaget, noe som har medført større forsinkelser. Det planlegges å få på plass skifte av stoppekraner og vannmålere i løpet av våren 2016.
 3. Det vil være noe aktivitet på loftene i rekkehusene i perioden 28-30. desember. Dette er arbeid ifm nytt ventilasjonsanlegg. Arbeidet med ventilasjonsanleggene på rekkehusene er planlagt ferdigstilt i løpet av januar.
 4. Alle skillevegger er montert og de er malt med 1 strøk fra fabrikant. På grunn av kaldt/vått vær ble det bestemt å male siste strøk på våren 2016. Dette utføres av leverandøren.
 5. Det har vært utfordringer med oppgangsdørene i flere oppganger. Flere leverandører er med på feilsøking og de jobber med å finne årsak og en tilfredstillende løsning slik at oppgangsdører og callinganlegg fungerer som det skal.
 6. Nye infoskilt ved bommene vil etter planen leveres våren 2016.


Byggestyret tar juleferie og starter opp igjen i første uken i januar.

Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!


Hilsen
Byggestyret
 
Dugg på utsiden av glass/sprekk i glass PDF Skriv ut E-post
mandag 09. november 2015 09:27

På dager med kalde og klare netter med høy luftfuktighet kan det oppstå kondens på utsiden av glasset på vinduer og dører.  Gode vinduer og dører med lav u-verdi slipper gjennom mindre varme. Da blir glasset varmere på innsiden og kaldere på utsiden. Inne blir det da mindre kaldras og mindre kondens på den innvendige siden. På utsiden av vinduene vil det oftere bli kondens. Dette skjer særlig på  høsten eller tidlig vinter.

 

 • I motsetning til innvendig kondens på rutene, representerer utvendig kondens gode varmeisolasjonsegenskaper, lavere fyringsutgifter og bedre inneklima. Mens innvendig kondens på dårlig isolerte glass kan bidra til råteskader i karm og ramme, vil utvendig kondens ikke skade vinduer eller dører.
 • Utvendig kondens har medført at kunder, som mener de har gjort et fornuftig valg ved å investere i godt isolerte vinduer, har blitt både overrasket og misfornøyd når morgenkaffen skal inntas ved et ugjennomsiktig kjøkkenvindu. Sammenhengen mellom dårlig sikt og godt og varmt ved vinduet er heller ikke alltid åpenbar. Informasjon om fenomenet utvendig kondens, og årsaken til dette, er derfor svært viktig.
 • Man bør heller ikke glemme at de samme vinduene som av og til har utvendig dogg om høsten og vinteren, gjerne forårsaker for mye solinnstråling og overtemperaturer på sommeren, med mindre effektiv solskjerming tas i bruk. Utsikten er neppe særlig mye bedre gjennom gardiner og persienner! Hvis aksepten for sikthemmende solskjerming er høy, burde heller ikke morgendogg på vinduene noen døgn i løpet av året være noe problem.
 • Utvendig dugg på glass er ikke bedre eller verre hos de forskjellige produsentene av vinduer og dører. Myndighetene stiller krav til god isolasjonsevne på vinduer og dører til fordel for både klima og sluttbruker.

 

Hvorfor er det dugg på utsiden av glasset

Dugg på utsiden av glasset kan forekomme.  Vanlige årsaker er:

 • Den relative fuktigheten på stedet.  Jo høyere fuktighet, dess større risiko for kondens/dugg.
 • Rutens U-verdi eller isoleringsevne. Jo bedre ruten isolerer desto mindre varme tilføres den ytre ruten. Den får da kaldere overflate og risikoen for dugg på utsiden øker.
 • Temperaturen i rommen innenfor.
 • Avskjerming, dvs at varmen fra ruten ikke kan stråle fritt mot himmelrommet.

Utvendig dugg skyldes ikke feil på ruten.

Sprekk i glass som følge av partiell oppvarming. Termisk brudd kan oppstå om mørk folie pålimes deler av glass eller om isolerende materiale legges mot deler av glassflaten.

Kilde: NorDan

 
«StartForrige1234NesteSiste»

Side 1 av 4